FINNJOY

June 27-29, 2008

TORONTO ¤ CANADA

Finnish Canadian Grand Festival

 

Raskaat sadepilvet roikkuivat, kun lähdimme kohti West Palm Beachin lentoasemaa. Lento lähti ajallaan ja matka meni mukavasti New Yorkiin.  Hetkeksi ulos koneesta ja kohta taas takaisin samaan koneeseen, jolla olimme tulleet.  Nyt lensimme Buffaloon. Vuokrasimme auton ja ajoimme Niagaran putouksille kanadan puolelle.  Oli mahtava näky, kun suuret vesimassat putosivat alas. Kansaa siellä oli paljon katselemassa samaa näkyä kuin mekin. Ihmisiä oli jokaiselta maailman kolkalta.  Niagaralta ajoimme Torontoon.  Matka taittui nopeasti. Illan suussa saavuimme North Yorkiin Novotel hotelliin.  Sain heti yhteyden erääseen ystävääni ja lähdimme syömään.


 


Aamulla saimme herätyksen kello kuudelta. Salamoi ja jyrähteli. Oli ukkonen. Sade loppui aamupäivän aikana. Tuttuja lauluveljiä tuli Thunder Baysta ja Sadburysta. Muita vieraita juhlille tuli Galgarysta ja Suomesta Siilinjärveltä.
 
Amerikan Laulajien joukko ei ollut yhtä suuri kuin vuonna 2006 Toronton reissulla. Silloin Lauluveljiä oli koolla 80.  Nyt oli paikalle tullut 28 laulajaa.


 
Finn Joy tapahtumaan osallistui kaikki pohjoismaat ja Viro.  Kaikki esiintyivät vuorollaan. Kaikkien maiden osannottajat osallistuivat alkumarssiin juhlakentälle.  Amerkan Laulajat Lauloi Kanadan kansallislaulun.
 
Lauantaina tutustuimme toriin ja näyttelyihin.  Illalla menimme kirkkokonserttiin Saalem seurakuntaan. Siellä Pekka Simojoki konsertoi vaimonsa kanssa. Konsertti oli mielestäni hyvä.
 

Photos courtesy of Raimo Nutikka


Sunnuntaina satoi aamulla, mennessämme valmistautumaan Amerikan Laulajien omaan esiintymiseen.  Konsertti pidettiin North Yorkin kaupunginvaltuutettujen istuntosalissa.  Yleisöä tuli yllättävän paljon, vaikka satoi. Konsertti oli onnistunut.  Saimme taas mielyttäviä muistoja  kotiin vietäväksi.
 
Ruokailun jälkeen oli aika taas sanoa hyvästit ja lähteä ajamaan kohti Buffaloa.  Sieltä lensimme maanantai-aamuna takaisin West Palm Beachiin.  Kotiin.
 
Terveisin

Hans O. Nyholm