AMERIKAN LAULAJAT

                NEWS

               Palmupuiden Katveessa

                       Winter  2004

 

President's Corner

 

Greetings from the wilds of New York, where snow flurries are starting to dominate the local weather forecasts, and soldiers are looking for their winter gear.  Since our last newsletter, the Florida board has been extremely active and has accomplished a lot, including the schedule for our Concert Tour 2006.  We will arrive in Orivesi on the 27th of May, 2006.  The cities that we will visit are: Tampere, Turku, Rauma, Pori, Seinäjoki, Oulu, Kajaani, Kuopio, Hankasalmi, Jyväskylä, Lappeenranta, Helsinki,  and concluding with Tallinn, Estonia on the 17th of June 2006.  The following day most of us will fly back to the US and Canada.  We are planning several “free days” as before.  I do expect a few changes as we proceed forward, but the above dates should be marked down on your calendars.  The next order of business will be to work out all of the details.

 

Highlights of the coming year will include the Amerikan Laulajat visit to the Finn Grand Fest 2005 in Marquette, Michigan, August 10-14, and, of course, Sudbury Mieskuoropäivät in May of 2005.  See Bill Koivu’s letter in the “Reppu” for event particulars.

 

We continue to work with all of our member choruses to make sure that everyone is up to speed in every facet of our planning.  On behalf of our entire board, and myself, we appreciate all of your support and efforts. We know your hard work sometimes means personal sacrifices.  Remember to treat every person with dignity and respect – nobody is more important than anyone else.

 

God bless each of you and your families, especially this Holiday and Christmas season. 

Hyää ja Onnellista Uutta Vuotta!!!!!!

 

Lauluterveisin

Harry

 

 

 

A.L;n Suomi matkasta..
 
Suunnitellaan tuas tuota Suomi matkoo,
aejotaa näen tuota perinnettä jatkoo.
Käänny on ahkerin jo yheksän kertoo,
ee toeset oo tehneet "sir "Jannelle vertoo,
se niäs on ollunna joka reissulla siellä,
ja vaekka iso on mies,  ee oo ollunne tiellä,
vuan passoo tuo ukko kommeesti käättää
ja kaekille toesille, esjmerkkijä näättää!
On tok toesija jopa kaheksan kertoo mukana ollu,
mutta aena valtameren ylj, on ukot takasi tullu.
Usseita näestä,on ollu monta kertoo mukana,
vaekka seisseet on, niinku Janne, siellä takana!
No nyt tämä matka on suunnitteilla vasta
eikä varmoo oo kellekkää, tuosta vastoovasta,
ennenku palaset iha tarkasti paekalleen puttoo,
ja niinku näkkyy, on vielä  monenlaesta mutkoo.
No päevä kerrallaa, etteenpäen männään,
siks`minnäe tartuin tähän "pännään",
jos jottaen väl-.tietoo ossoisin antoo
ja "kortein" yhteen kassaan kantoo!
Aatelkee veljet tätä yhteistä asijoo
ja ossuutes tehhä ja täättee tätä "rasijoo".
Tuo matka oes meille kaekille tärkee,
siis käättäkee laaluveljet tuota muallista järkee
ja tuokee tok`mieljpitteet esille aena,
ettei jälestäpäen tuo asija mieltä paena!
Siis, Suomi-matka, sinnäe mieliis paena,
ja ajattele sitä mielessäs, nyt  aena.
 
veijo h Thunder Bay:stä marrask. 25. p:vä 2004.

 

 

Winter Birthday Greetings – Syntymäpäiväonnittelut

Markku Harju                  50 vuotta            Thunder Bay

Paul Hietala              60 vuotta            Toronto

Arvo Kivikangas       65 vuotta            Toronto

Osmo Mutikainen                75 vuotta            Sault Ste.Marie

Antti Wierre              75  vuotta           Sudbury


Onneksi olkoon ja  ISO KÄSI!!!!!!

 

 

From the Barefoot Mailman's Reppu

Santa express from Toronto:

 

Lämpimät Jouluterveiset Torontosta.

Näin on taas vuosi lopuillaan ja jäljellä ovat vain monet muistot kuluneen vuoden tapahtumista joista yksi mieleenpainuvin oli ALn ja Floridan Laulumiesten juhlakonsertti Floridassa viime talvena.

Onhan aina niin kiva tavata lauluveljiä vaimoineen edes kerran vuodessa. Siitä on todellakin tullut sellainen etappi elämään jota odottaa hartaasti aina seuraavaan vuoteen. Aina siihen liittyy jonkinlaista jännitystäkin, että ketähän kaikkia sitä eri paikkakunnilta, tapaa, ja sitten kun laulaja veljen tapaa on todella taas toteutunut yksi sen vuoden haaveista. Muistellaan kuluneen vuoden tapahtumia, tehtyjä ja tekemättä jääneitä Aina myös joskus joudutaan toteamaan jonkun lauluveljen siirtyneen ajasta ikuisuuteen ja se on aina ikävä puoli, mutta vastapainoksi aina löytyy myös myönteisiä asioita.

Eteenpäin elävän mieli, on vanha sanonta, ja siksi ajatukset ovatkin jo ensi keväässä, koska silloinhan jälleen tavataan Sudburyn Laulumiesten 45 v. juhlissa ja sitten myöhemmin kesällä vielä Marquetin Finn Festissä, niinettä tuleva vuosi näyttää valoisalta meille lauluveljille. Meillä täällä Torontossa myös toimitaan, ja voisi sanoa että vaikka vuosi sitten oli jopa vähän kyseenalaista onko vielä resursseja jatkamiseen. Niin kuitenkin taas syksyllä onni oli matkassa, sillä saimme kuoroomme uusia voimia kaksi 1 tenoria yksi 1 basso ja yksi 2 basso, aktiivinen laulajavahvuus 19 miestä. Näin voimme todella purjehtia täysin purjein 2006 juhlavuoteemme.

Onni oli myös matkassa kun saimme laulujohtajaksemme Paul Hietalan Pieter Sigmundtin jätettyä tehtävän 12 ansiokkaan vuoden jälkeen Pieter on kuitenkin vielä mukana kun vain siihen aikaa riittää. Pieterin työ oli merkittävä kuoromme historiassa ja siitä kunnioituksena hänet nimitettiin viime keväänä kuoromme Kunnia laulunjohtajaksi. Ja jälleen Mieslaulajat ovat varmoissa käsissä Paul Hietalan johtamana, ja kun yleisömmekin on vahvasti kannustanut toimintaamme on eteenpäin meno mahdollista.

Vielä tässä lopuksi tietoja laulajaveli Esko Wiikin tilasta. Esko on edelleen sairaalahoidossa hänen tilansa oli tässä välillä vakavampi hänen sairastuttuaan keuhkokuumeeseen, siitä hän on kuitenkin jo melkein toipunut. Esko ei kylläkään tunne muuta kun vaimonsa Kaarinan, on epäselvää että tunteeko hän ketään muita koska puhe ei suju vielä. Toivomme kuitenkin Eskon vielä toipuvan, ja toivomme Kaarinalle voimia kestämään tämä raskas aika.

Vielä lopuksi Toronton Mieslaulajat ja naistoimikunta Sirkut toivottavat kaikille lauluveljille ja perheilleen Hauskaa ja laulurikasta Joulua ja terveyttä ja menestystä pian alkavalle vuodelle 2005.

Laulajien terveisin Raimo Nutikka

 

Postmarked Sudbury:

Dear fellow choir members:

 
The following Motels are very close to the Laurentian University,where the concert &

the Gala Dinner and the dance will be held. They are as follows -Cardinal Motor Inn -

1500 Regent Street,Telephone # 1-800 787 4008.  Travel Lodge 1401 Paris Street
Telephone  1 800 578 7878.  Travelway Inn 1200 Paris Street.Telephone # 1 800 461
4883.  All of the above mentioned places have a restaurants.  For better prices block off
rooms in at advance, in that way every person gets the same price.
The receiving of visitors (guests) will be at the Finnish Rest Home on Friday evening
May 20/05 and also the A/L meeting on Sunday morning May 22/05.

If there are any other inquires, just contact me.  My e-mail address is

abkoivu@personainternet.com.  In closing and in short, we certainly are looking forward

of seeing all of you during our next Male Choir Days.

V.Bill Koivu - Chairman.  

Ed Note:  Sudbury  Mieskuoro päivät reminder- Mieskuoropäivät will happen on May 21, 2005 at the Fraser Auditorium of Laurentian University in Sudbury, Ontario.  Music has been distributed to all active choirs. 

 

 

Received from Lantana:

FLORIDAN LAULUMIESTEN JOULUTERVEHDYS.
 
Palmurannikon lauluveljet lahettavat sydamellisen joulutervehdyksen kaikille AL:n jasenkuoroille Amerikassa ja Kanadassa ja toivottavat samalla onnea ja menestysta tulevalle vuodelle 2005.
 
Floridan Laulumiesten johtokunta ja kuorolaiset.

 

 

Editors Note:

    RE:  Finn Grand Fest 2005 - "Amerikan Laulajat have reserved a block of 20 rooms at Super 8 Motel in Marquette (Tel.# 888-276-9214) from 10 to 14th of Aug.2005  for those singers that have not made their reservations as yet.  When you call them just mention Finnish Amerikan Male Singers of North America or Amerikan Laulajat and you will be given a special rate.  Continue to visit http://www.finngrandfest2005.com  and  http://www.finngrandfest2005.com/misc/HEforWeb.pdf for the most up to date information about festival plans.

    RE:  Mirror Game - The Jussi Himanka - Kalle Ruusunen film "Mirror Game" is now available on both DVD and VHS.  Contact Harry and present an enjoyable and hopefully profitable movie night.

    RE:  Florida Golf Tournament- The Male Singers of Florida are hosting a Golf Tournament on January 26th and encourage anyone interested in participating to contact Janne.
 

 

  
Hyvää Joulua

ja

Onnellista Uutta Vuotta

2005

           

 

 

 

Editors note:  To find out how to become a member of an American Laulajat choir near you, contact Jean Pellinen by e-mail at sirjanne@bellsouth.net or call him at (561) 432-3539.  Also visit the Amerikan Laulajat web site at www.amerikanlaulajat.com.

 

 

 

Amerikan Laulajat   P.O. Box 3468    Lantana, FL 33465
For problems or questions regarding this Web site contact hmanners@amerikanlaulajat.com
2004

 

 

[Return to Home Page][Amerikan Laulajat][Chicago][Lantana][Sault Ste. Marie][Sudbury][Thunder Bay][Toronto][History]